Verdensmesterskap
Fr 20:00
Verdensmesterskap
Fr 20:00
Verdensmesterskap
1'58'' siden
Verdensmesterskap
1'59'' siden
Verdensmesterskap
2'43'' siden
De viktigste fotballkampene denne uken fra mandag til torsdag.
De kommende fotballkampene denne helgen fra fredag til søndag.

VM-sang 2022 - VM-sangene og sangene fra VM-finalen

Hva ville et VM vært uten en passende VM-låt? Offisiell VM-låt 2022 Gjennomgang av hitene fra de siste VM-finalene.

Sanger Lieder

vm sang 2022

vm sangen 2022

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Fotballekspert Sist oppdatert: Fredag, 02.Desember 2022 — 6 minutes read
Forfatter Biografi
Hei. Mitt navn er Nicole Sommer. Jeg er en stor fotballentusiast og gjør mye research rundt den enkleste måten å se fotball på TV og online over hele verden.

VM-sanger - Offisiell sang for fotball-VM 2022

Som med alle store sportsbegivenheter, må ikke det rette lydsporet mangle under VM i Qatar i 2022. Hvert fjerde år presenterer verdens fotballforbund FIFA en offisiell VM-sang, og for finalen i Qatar er det til og med et lydspor med flere offisielle sanger.

Selvfølgelig er det alltid mange uoffisielle VM-låter med stort fengende potensial i forbindelse med VM, som blir en skikkelig sommerhit takket være VM-finalen.

Her presenterer vi deg både de offisielle og uoffisielle sangene til verdensmesterskapet i 2022. Vi ser også tilbake på de mest populære VM-sangene fra tidligere turneringer.

Offisielle VM-sanger 2022

For første gang i VM-historien er det mer enn bare én offisiell VM-låt. FIFA World Cup-lydsporet vil bli introdusert gradvis i forkant av turneringen. Under gruppetrekningen i VM 2022 1.april 2022 ble startsignalet gitt med den første offisielle VM-låten «Hayya Hayya», som ble presentert live på scenen.

VM-låt 2022: «Hayya Hayya (Better Together)» av Aisha, Trinidad Cardona og Davido

Den første offisielle sangen til verdensmesterskapet i 2022 heter "Hayya Hayy (Better Together)" og kommer fra qatarsk sanger Aisha, afrobeatmusiker Davido og amerikansk artist Trinidad Cardona. VM-sangen samler stemmene fra forskjellige kontinenter og har som mål å forene musikk, fotball og verden. Det kan antas at sangen vil bli presentert live på stadion enten på VM-åpningskampen i 2022 eller i den store VM-finalen.

2. VM-sang 2022: «Arhbo» av Ozuna & Gims

Den andre offisielle sangen til VM ble utgitt i slutten av august 2022. Sangen har tittelen «Arhbo» og synges av Puerto Ricos stjerne Ozuna og den fransk-kongolesiske sangeren Gims. Sangen er ment å representere qatarsk gjestfrihet under VM.

WM Song 2018: "Live It Up" av Nicky Jam feat. Will Smith & Era Istrefi

Etter at superstjerner som Pitbull, Shakira eller Herbert Grönemeyer presenterte sangene til den siste VM-finalen de siste årene, hadde reggaetonsangeren Nicky Jam sammen med den amerikanske skuespilleren og sangeren Will Smith og den kosovoalbanske sangeren Era Istrefi gleden av å synge den offisielle VM-sangen 2018 kalt "Live It Up".

World Cup Anthem 2018: "Farger" av Jason Derulo

Den amerikanske R&B, popsangeren og låtskriveren Jason Derulo gir den offisielle hymnen til FIFA World Cup 2018 med sangen sin "Colors". Sangen ble co-produsert av VM-sponsor Coca Cola og utgitt i mars 2018.

Andre kjente hits av Jason Derulo er "Watcha Say", "In My Head", "Ridin? Solo" eller "Swalla". Her kan du se videoen til den offisielle VM-hymnen "Colors" av Jason Derulo:

Sangene til VM 2014

Den offisielle sangen for 2014-verdensmesterskapet i Brasil kalt "We Are One (Ole Ola)" kommer fra den amerikanske rapperen Pitbull, som samarbeidet med andre superstjerner som Jennifer Lopez og Claudia Leitte.

Etter at Shakira allerede hadde levert den offisielle VM-sangen i 2010, ga hun også ut en hit i 2014 med "La La La (Brasil 2014)", som ble spilt opp og ned under turneringen i Brasil.

En annen kjent låt for VM-finalen i 2014 var «All Night» av Icona Pop, som også har blitt kjent med låten «I Love It».

Som allerede nevnt, den offisielle sangen for 2010 World Cup i Sør-Afrika kommer fra Shakira. Sangen med tittelen "Waka Waka" var nummer 1 på listene i mange land.

I løpet av videoopptaket for "Waka Waka" møtte Shakira sin nåværende partner og profesjonelle fotballspiller Gerard Pique (FC Barcelona).

I tillegg til "Waka Waka", Coca Cola hymne for 2010 World Cup "Wavin? Flagg" av K? Naan store suksesser.

VM 2006 - Mange treff for "sommereventyret"

I tråd med det faktum at VM i 2006 ble arrangert i Tyskland, har den mest kjente sangeren i Tyskland Herbert Grönemeyer levert den offisielle sangen til VM-finalen i Tyskland med "Zeit dass sich was dreh".

I tillegg til Grönemeyer har også en rekke andre sangere og band forsøkt å snakke om sommereventyret. Blant annet komponerte Sportfreunde Stiller en fengende fengende låt med «54, 74, 90 and 2006», som også ble varmet opp igjen til VM i 2014.

Den tyske komikeren Oliver Pocher ga med sin sang "Schwarz und Weiß" for fansangen til DFB, som fortsatt bruker refrenget til sangen som en målsang for det tyske fotballandslaget.

Den mest suksessrike singelen i 2006 var imidlertid den offisielle VM-hymnen til maskoten "Goleo". Bob Sinclairs sang heter "Love Generation" og solgte best i 2006, ifølge markedsundersøkelsesselskapet media control.

Selvfølgelig bør Shakira ikke mangle fra VM-sangene 2006, hvem ft. Wyclef Jean opptrådte på VM-avslutningsseremonien på Berlins olympiske stadion.

Andre kjente VM-låter

I tillegg til VM-låtene som presenteres her, har VM-finalen selvfølgelig også produsert en rekke andre kjente titler, som nok er kjent for alle.

I 2002 kom den offisielle hymnen til VM i Japan og Sør-Korea fra den amerikanske sangeren Anastacia.

Til VM 1998 i Frankrike sørget latino-popstjernen Ricky Martin for sommerens hit par excellence med sin offisielle VM-låt:

Det tyske fotballandslaget sang selv singelen "Fußball ist unser Leben" spesielt for VM i 1974 i sitt eget land.

Det tyske landslaget oppnådde stor suksess med sangen i tysktalende land og ble også kronet til verdensmester for andre gang.

Mer om VM 2022

Populaere sok

Sanger Lieder

vm sang 2022

vm sangen 2022

Om oss    Vilkår og betingelser     Kontakt oss