Liga 1
På 14:30
Verdensmesterskap
På 16:00
Liga Nacional
På 19:00
Verdensmesterskap
På 20:00
De kommende fotballkampene denne helgen fra fredag til søndag.

Sluttspill i VM 2022 - Nations League og VM-kvalifisering Play-Offs

VM-sluttspillet 2022 er en blanding av VM-kvalifisering og Nations League Play-Offs-tidsplan + moduslag som tildeler startplass?.

Playoffs

vm kvalik playoff

nations league kvalifisering

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Fotballekspert Sist oppdatert: Lørdag, 03.Desember 2022 — 6 minutes read
Forfatter Biografi
Hei. Mitt navn er Nicole Sommer. Jeg er en stor fotballentusiast og gjør mye research rundt den enkleste måten å se fotball på TV og online over hele verden.

Sluttspill i VM 2022: Blanding av kvalifiserings- og Nations League-sluttspill

Hvis du vil bli kronet verdensmester og dermed det beste fotballaget på planeten i Qatar vinteren 2022, må du først kvalifisere deg. Bare verten fra Qatar har sikret seg startplassen. Europa har 13 startplasser tilgjengelig på grunn av kvalifiseringen.

Ti av disse billettene til VM i 2022 vil bli delt ut via den ordinære VM-kvalifiseringen i 2022. De tre gjenværende startplassene skal spilles ut i VM-sluttspillet. Disse har fått en helt ny modus. Vi har samlet alt du trenger å vite om det nye sluttspillet i VM 2022.

All informasjon om VM-sluttspillet 2022

? Konkurranse: Sluttspill i VM 2022?? Dato: 24 - 29 mars 2022? Antall deltakende lag: 11? Billetter som skal deles ut: 3? TV-sending: DAZN? Uavgjort i VM-sluttspillet: 26.11.2021, kl. 17.00

VM-sluttspill A

Merk: På grunn av krigen i Ukraina er Skottland mot Ukraina-spillet flyttet fra mars til juni 2022.

VM-sluttspill B

Merk: På grunn av suspensjonen av Russland på grunn av krigen i Ukraina, er Polen i finalen uten kamp

Deltakere i VM-sluttspillet 2022

Totalt 12 lag skal konkurrere i VM-sluttspillet om tre VM-startplasser. De 10 gruppevinnerne i VM-kvalifiseringen samt de to beste gruppevinnerne i Nations League, som ikke ligger på 1. eller 2. plass i kvalifiseringen, kvalifiserer seg til VM-eliminering.

Sluttspill i VM 2022 - Blanding av VM-kvalifiseringskamper og Nations League-sluttspill

Som allerede antydet ovenfor, er modusen for VM 2022-sluttspillet helt ny. Dette er fordi det nå er UEFA Nations League, der lag kan kvalifisere seg til å delta i disse play-offs.

Men først og fremst: Ti av de 13 europacupbillettene i VM 2022 deles ut via VM-kvalifiseringen i 2022. De ti vinnerne av VM i 2022 har rett til kvalifiseringsgrupper. De resterende tre startplassene er forbeholdt sluttspillet. Til dette formålet vil tre stafetter med fire lag hver bli trukket. Disse spiller om semifinaler og finaler, som får lov til å dra til Qatar.

Ti av de tolv lagene som er på ballen i VM-sluttspillet i 2022 kommer fra den ordinære kvalifiseringen. Det er lagene som har nådd andreplassen i sin kvalifiseringsgruppe. Forresten, dette er sammenlignbart med fortiden. Også i forrige VM-sluttspill kunne toeren håpe på å kvalifisere seg til finalerunden.

De to ekstra lagene er fra Nations League. De er på lik linje med kvalifiseringer. Det er ikke noe hierarki i trekningen av playoff-duellene.

Hvordan Nations League-lagene i sluttspillet avgjøres

Avgjørende for deltakerne i Nations League 2020/21 er gruppespillet i denne konkurransen, som ble spilt høsten 2020. De to beste gruppevinnerne (basert på deres samlede plassering i UEFA Nations League) som ikke kunne kvalifisere seg til finalen på vanlig måte eller delta i sluttspillet uansett ved å bli nummer 2 i kvalifiseringen, får lov til å konkurrere.

Ligatilhørighet er irrelevant. Hvis de fire vinnerne av League A allerede har kvalifisert seg regelmessig eller deltar i sluttspillet uansett, rykker vinnerne av League B opp og så videre. Det kan derfor skje at antatt sterkere lag fra League A ikke blir tatt opp til sluttspillet fordi de ikke kunne vinne sin Nations League-gruppe.

Disse lagene fra Nations League er kvalifisert

I den rekkefølgen som er listet opp nedenfor, vil følgende gruppevinnere gå videre til VM-sluttspillet, med mindre de er blant de ti beste gruppevinnerne eller ti beste gruppevinnerne i VM-kvalifiseringen:

Modus for VM-sluttspillet 2022

Sluttspillet spilles som miniturneringer. Totalt er det tre stafetter med fire lag hver. To semifinaler og en finale skal spilles. Returkamper er ikke planlagt.

De tre turneringsvinnerne kan se frem til en VM-startplass. Dermed spilte de totalt to ekstra kamper etter VM-kvalifiseringen.

Ellers brukes VM-reglene i utslagssystemet. Ved uavgjort er det ekstraomganger og deretter straffesparkkonkurranse. Hjemme- og bortemål er ikke en faktor på grunn av frafall av en andre etappe.

Når vil sluttspillet for VM i Qatar i 2022 finne sted?

Sluttspillet er planlagt å finne sted i god tid etter slutten av ordinær kvalifisering (november 2021). Dette bør gi rom for mulige catch-up spill og andre problemer. I tillegg bør ligaoperasjonen forstyrres så lite som mulig.

Terminlisten skal etter planen spilles fra 24. til 29. mars 2022, med semifinalene planlagt til 24. og 25. mars og finalen 28. og 29. mars.

Hvordan skiller de nye sluttspillene seg fra tidligere VM-sluttspill?

Så Nations League har lagt til en ny faktor. Tidligere var det den beste gruppetoeren fra kvalifiseringen som konkurrerte i sluttspillet. Men det var første og andre etappe. Som forklart er dette ikke lenger tilfelle. Det var flere grunner til endringen og tillegget av Nations League-representanter:

Hvorfor er det forskjellige systemer for EM og VM-sluttspillet?

Sluttspillet i EM har vært eksklusive Nations League-sluttspill siden EURO 2021. Dette skyldes at andreplassen i den ordinære kvalifiseringen allerede har sikret seg billett til EM-finalen, da 24 lag deltar i en EM-finale. Andreplassen trenger ikke lenger å bli tatt hensyn til i nedrykket.

Til VM har imidlertid UEFA en begrenset kontingent til rådighet. Med bare 13 europeiske lag kvalifisert til å delta i VM i 2022, har UEFA valgt en blanding av VM-kvalifiseringskamper og Nations League-sluttspill for VM-sluttspillet for å holde appellen til Nations League høy.

Populaere sok

Playoffs

vm kvalik playoff

nations league kvalifisering

Om oss    Vilkår og betingelser     Kontakt oss