Liga 1
På 14:30
Verdensmesterskap
På 16:00
Liga Nacional
På 19:00
Verdensmesterskap
På 20:00
De kommende fotballkampene denne helgen fra fredag til søndag.

World Cup Ball 2022 - All informasjon om den offisielle kampballen Al-Rihla

Den offisielle kampballen til VM i Qatar i 2022 heter Al-Rihla. Produsent: Adidas All informasjon om World Cup Ball 2022 ?

Offisiell ball

vm ballen 2022

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Fotballekspert Sist oppdatert: Lørdag, 03.Desember 2022 — 10 minutes read
Forfatter Biografi
Hei. Mitt navn er Nicole Sommer. Jeg er en stor fotballentusiast og gjør mye research rundt den enkleste måten å se fotball på TV og online over hele verden.

Offisiell VM-ball 2022

Uten dem er ikke noe spill mulig. De er en anledning til kjærlighet og hat på samme tid. Selvfølgelig snakker vi om VM-ballene, som ofte må eke ut en eksistens som helter som altfor sjelden blir sunget om.

Vi ønsker å endre dette og presenterer derfor VM-ballene fra de seks siste VM, samt det offisielle kamputstyret for finalen i Qatar. Alle VM-baller har blitt produsert av den tyske sportsutstyrsprodusenten Adidas siden 1970.

Offisiell VM-ball 2022: Al-Rihla

Den offisielle kampballen til VM i Qatar i 2022 heter Al-Rihla og vil igjen bli produsert av Adidas. Selvfølgelig var det allerede mange lekkasjer fra den offisielle VM-ballen i 2022 i oppkjøringen til VM, men til slutt ble den presentert kort tid før VM-trekningen i 2022 30.

Ballen er hovedsakelig hvit og delt inn i flere trekantede former. Spissene på disse trekantene er farget blå, mens oransje-rød farge finnes på de to langsidene. Selvfølgelig bør logoen til VM i Qatar og også produsenten Adidas på VM-ballen Al-Rihla ikke mangle. Siden finalerunden finner sted om vinteren, er det også en matchende "vinterball" i oransje å kjøpe.

Al-Rihla betyr forresten «reise» på tysk og minner dermed om reisen rundt om i verden som man opplever i et VM med de mest mangfoldige nasjonene. Ifølge produsenten Adidas er «Al-Rihla» den raskeste ballen i VM-historien. Forresten går 1% av nettosalget til Common Goal, et initiativ som støtter fotballrelaterte sosiale prosjekter over hele verden.

32 lag. 1 ball for å gjøre sine drømmer til virkelighet? Vi presenterer Al Rihla, #OfficialMatchBall av nedtellingen til Qatar i 2022 #WorldCupThe starter nå#Qatar2022 | @adidasfootball pic.twitter.com/LauuuVSO8h

World Cup Ball 2018: Adidas Telstar 18 + Telstar Mechta

VM-ballen fra Adidas til VM i 2018 ble kalt "Telstar 18" og ble holdt i et enkelt og klassisk design med gylne bokstaver. Den offisielle kampballen inneholdt en integrert NFC-brikke som tillot fans å hente personlige data via smarttelefon og samhandle med ballen.

Utseendet og navnet på den nye kampballen minnet om de originale Telstar-ballene som ble brukt ved VM i Mexico i 1970 og ved VM i Tyskland i 1974. Men den nye Telstar var selvfølgelig mye mer moderne og har en delvis futuristisk design.

26. oktober 2017 publiserte det lekkende nettstedet "footyheadlines.com" de første bildene av kampballen til VM i Russland i 2018, og 9. november ble den endelig offisielt presentert av FIFA.

Etter at produsenten Adidas hadde stolt på lyse farger ved verdensmesterskapet i 2010 med Jabulani og ved verdensmesterskapet i 2014 med Brazuca (mer om dette nedenfor), var Telstar 2018 i det minste delvis en retur til fotballtradisjonen.

Forresten, fra VM-runden på seksten og utover, ble en ny ball spilt. Dette ble kalt "Telstar Mechta" og lignet visuelt Telstar 18-ballen som ble brukt i gruppespillet, men hadde rød i stedet for svart fargeklatt.

VM-kvalifisering 2018: EM-kvalifisering

VM-kvalifiseringsballen for Europa i 2018 var avhengig av samme panelform som den offisielle EM-ballen i 2016. Teknisk sett så det heller ikke ut til at Adidas hadde endret noe.

Visuelt var det imidlertid store innovasjoner: Ballen som de europeiske lagene prøver å nå den siste runden av VM i Russland, var avhengig av et rød-hvitt-grått grafisk trykk. Han viste utsikten du har som stadionbesøkende. På denne måten bør fankultur og hva som skjer på banen bringes smart inn i sentrum av oppmerksomheten.

I tillegg kunne den offisielle turneringslogoen også sees i svart, som også inneholdt bokstavene "European Qualifiers". For spillene om vinteren var bakgrunnen til ballen ikke hvit, men oransje. Stadionscenen var blå og svart.

2014 i Brasil: Brazuca

Alle tyske fotballfans liker å tenke tilbake på VM i Brasil i 2014, tross alt endte turneringen med tittelseieren. Produsenten Adidas brakte Brazuca til turneringen i Sør-Amerika som en offisiell VM-ball.

Sfæren viser de brasilianske nasjonalfargene samt rød, blå og svart, som er ordnet i et vilt mønster på hvit bakgrunn. Dette skal stå for livsglede og mangfold.

Den #WorldCup var ganske bra, ikke sant? Her er noen av mine favoritt biter. Takk for all kjærlighet. #ballinhttps://t.co/WZz5uz9pFp

Brazuca stolte på et design som metaforisk representerte hva VM i Brasil som helhet ønsket å være. En fargerik fest.

Teknisk produserte Adidas ballen fra et spesielt temperaturregulerende materiale. På denne måten skal VM-ballen kunne håndtere de ofte svært høye temperaturene i Brasil uten problemer.

2010 i Sør-Afrika: Jabulani

Til VM i 2010 var det skikkelig premiere. For første gang fikk et afrikansk land lov til å arrangere et VM. Og til tross for all skepsisen i oppkjøringen, gjorde Sør-Afrika en utmerket jobb og organiserte en flott turnering.

Den offisielle VM-ballen var Adidas Jabulani. Nasjonalfargene i Sør-Afrika kan sees på som grafikk på lekeapparatene: rødt og gult er dominerende. Svart fremstår som et dyktig kontrapunkt.

Men enda viktigere enn de nasjonale fargene er det som er skjult under Jabulani: VM-ballen fra 2010 består av åtte tredimensjonale paneler. De gjorde ballen enda rundere og muliggjorde ren teknikk selv i høy hastighet.

Det spanske kortpasningsspillet, som opplevde sin perfeksjon under VM i Sør-Afrika i 2010, er et imponerende vitnesbyrd om dette.

Adidas innlemmet også spor i ballen, noe som optimaliserte aerodynamikken til ballen. Flyegenskapene til Jabulani var uten sidestykke.

2006 i Tyskland: Lagånd

I 2006 var tiden endelig kommet. Det kom til arrangementet som alle tyske fotballfans hadde gledet seg til siden turneringen ble delt ut i 2000: VM fant sted i Tyskland - det nå legendariske sommereventyret gikk i oppfyllelse.

På benken på det tyske landslaget, på den tiden selvfølgelig fortsatt som assistenttrener for Jürgen Klinsmann, satt en viss Jogi Löw. Adidas visste at de måtte presentere en helt spesiell ball til hjemmeturneringen. Resultatet ble lagånden.

Produsenten spilte elegant med de tyske nasjonale fargene svart-rød-gull samt det tyske laget farger svart og hvitt. Spesielt svart og gull ble brukt som dominerende nyanser på hvit bakgrunn.

Ballen består av 14 paneler, som gir en ekstremt rund struktur. I tillegg er ballen designet for å være vannavvisende. I så måte satte VM-ballen i 2006 nye standarder.

Aldri før hadde en ball beholdt sine egenskaper så godt selv på regnværsdager.

2002 i Japan og Sør-Korea: Fevernova

I 2002 fant VM sted samtidig i Japan og Sør-Korea. Den tyske produsenten brakte Fever Nova - "ny feber" - til stedene i VM-arenaene og i butikkene for fansen.

Ballen er utsmykket med et fargerikt design som er avhengig av fargene gull, grått og rødt.

Den har en spesiell form som minner om asiatisk kultur og samtidig gir et inntrykk av dynamikk. Som i 1998 var VM-ballen i 2002 fylt med skum.

For den ytre huden hadde Adidas imidlertid en ny idé. Et trelags polymerstoff ble produsert. Dette sikret en mye mer presis bane, og fordi ballen var rundere enn noen fotball før, økte et betydelig høyere tempo i spillet.

1998 i Frankrike: Adidas Tricolore

I ånden til verten Frankrike bar VM-ballen i 1998 navnet Adidas Tricolore. Imidlertid var de tre fargene på sfæren bare gjenkjennelige hvis du så veldig nøye ut. Blå dominerte sterkt.

Den andre franske nasjonalfargen rød ble veldig diskret innlemmet i den omkringliggende blå grafikken. Hvit, for å fullføre franskens nasjonale flagg, var bakgrunnen for sfæren.

I sin tid var Adidas Tricolore den mest moderne fotballen gjennom tidene, da den konsekvent stolte på en skumfylling og en dermis.

Populaere sok

Offisiell ball

vm ballen 2022

Om oss    Vilkår og betingelser     Kontakt oss