Liga 1
På 14:30
Verdensmesterskap
På 16:00
Liga Nacional
På 19:00
Verdensmesterskap
På 20:00
De kommende fotballkampene denne helgen fra fredag til søndag.

Gruppe E-VM 2022 med Tyskland~ Spania~ Japan og Costa Rica

I gruppe E i VM 2022 vil Tyskland~ Spania~ Japan og Costa Rica spille Tidsplantabell & Resultatanalyse + Prognose?

Gruppe E

vm gruppe e

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Fotballekspert Sist oppdatert: Lørdag, 03.Desember 2022 — 5 minutes read
Forfatter Biografi
Hei. Mitt navn er Nicole Sommer. Jeg er en stor fotballentusiast og gjør mye research rundt den enkleste måten å se fotball på TV og online over hele verden.

Gruppe E i VM 2022 i Qatar

En «dødens gruppe», som en spesielt vanskelig konstellasjon kalles, klarte Tyskland å unngå i VM i 2022 i motsetning til forrige EM. Som forventet har imidlertid Spania en sterk motstander i VM-gruppe E, noe som vil gjøre kampen om 1.-plassen vanskelig for DFB. Med Tyskland og Spania spiller to av de tre siste verdensmesterne i samme gruppe. Japan er også et sterkt asiatisk lag. Med Costa Rica fullfører et lag fra sluttspillet gruppen, som også må slås først.

De to europeiske lagene vil sannsynligvis bli sett på overalt som favoritter til plass 1 og 2, men kampene i VM i 2022 vil ikke være en sikker suksess. Både Tyskland og Spania har tidligere hatt vonde opplevelser med hva som skjer hvis du som favoritt ikke tar oppgavene på alvor.

VM-gruppe E i 2022 i analyse

Vinnerne av gruppe E møter de to beste lagene i gruppe F i sekstendelsfinalen. Det vil være vanskelig for både tyskerne og spanjolene å nevne en preferanse. Tross alt er Belgia og visemester Kroatia blant de mulige motstanderne.

Med Canada og Marokko er det også to lag i gruppe F som kan forårsake ubehagelige overraskelser. For alle startere i gruppe E kan mottoet derfor bare være: De må vinne sine egne kamper for å nå utslagsrunden med så mye selvtillit som mulig.

Spania har noe å bevise

Spanias landslag var uslåelig mellom 2008 og 2012. Deretter gikk det mye verre: I VM i 2014 og 2018, samt i EM i 2016, ble de tidlig slått ut for sine egne omstendigheter. Under fotball-EM 2021 var det imidlertid nok til å delta i semifinalen. I VM i 2022 ønsker spanjolene å bevise at de er tilbake på vei mot toppen. Troppen som er tilgjengelig for trener Luis Enrique er fortsatt god nok til dette og gir dem også en plass blant VM-favorittene i 2022.

Eksempler er navnene Pedri, Rodri, Marco Llorente eller Gavi. Spania har flere verdensklassespillere i alle posisjoner. I den andre utgaven av Nations League ble dette også følt av Tyskland, som gikk ned 0:6.

Tyskland er på forløsningsturné

0:6 er et eksempel på hva som står på spill for Tyskland i Qatar: oppreisning. I tillegg er det tidlig exit på Euro 2021 (runde seksten) og den katastrofale World Cup 2018. Under den nye landslagstreneren Hansi Flick spilte det tyske landslaget mye sterkere igjen. I likhet med Spania har treneren også den nødvendige kvaliteten til rådighet for å lykkes.

Joshua Kimmich, Kai Havertz, Thomas Müller, Ilkay Gündogan og Leroy Sané er eksempler på dette. Tyskland er også i verdensklasse i alle posisjoner.

Japan vil være en ubehagelig motstander

Både Tyskland og Spania må slå Japans VM-lag for å overleve gruppespillet på en trygg måte. Presset vil være høyt - og det er akkurat dette trener Hajime Moriyasu ønsker å bruke med laget sitt.

Med spillere som Takehiro Tomiyasu, Daichi Kamada, Japan-stjernen Takumi Minamino eller Wataru Endo, har han ikke absolutt verdensklasse til rådighet, men kvaliteten er nok til å skade enhver motstander på en god dag. Hvis det andre laget er under press, vil sjansene sannsynligvis være spesielt store igjen.

Costa Rica fullfører gruppen

Gruppe E fullføres av Costa Rica, som kvalifiserte seg via det interkontinentale sluttspillet i kampen mot New Zealand. Sannsynligvis den mest kjente spilleren i rekkene i Costa Rica er Keylor Navas.

I teorien er Costa Rica merkbart for svak til å være en trussel mot Spania eller Tyskland. Og faktisk burde japanerne ikke ha noen problemer med å hevde seg på grunn av den høyere individuelle kvaliteten. Men disse setningene blir ofte hørt og lest som en tilbøyelig fan før og under turneringene. På banen ser det imidlertid plutselig helt annerledes ut. For Costa Rica selv er deltakelse i VM allerede en stor suksess.

Vårt tips til gruppe E i VM 2022

Vi kan naturligvis bare anta det vi vet på papiret om lagene og de enkelte spillerne i deres klubber. Og etter det er saken krystallklar: Spania og Tyskland når runden på seksten av VM i 2022. Dagens form avgjør hvilket av de to lagene som kan erobre førsteplassen. Japan må nøye seg med 3.-plass etter en sterk kampprestasjon. Lag nummer 4 Costa Rica lander på akkurat denne rangeringen. Vi skriver deretter.

Det skal imidlertid bare nevnes at Tyskland og Spania møtes i den andre kampen i gruppespillet. Etter det kunne ett av de to lagene uansett være forpliktet til å vinne den tredje kampen. Hvis dette skjer, kan dette ekstra presset føre til et helt annet utfall.

Populaere sok

Gruppe E

vm gruppe e

Om oss    Vilkår og betingelser     Kontakt oss