Verdensmesterskap
Fr 20:00
Verdensmesterskap
Fr 20:00
Verdensmesterskap
2' 0'' siden
Verdensmesterskap
2' 1'' siden
Verdensmesterskap
2'45'' siden
De viktigste fotballkampene denne uken fra mandag til torsdag.
De kommende fotballkampene denne helgen fra fredag til søndag.

Gruppe A-VM 2022 - Nederland~ Senegal~ Ecuador & Qatar

Gruppe A i VM 2022 består av Nederland~ Senegal~ Ecuador & Qatar Tidsplan~ Resultater & Tabellanalyse Prognose ?

Gruppe A

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Fotballekspert Sist oppdatert: Fredag, 02.Desember 2022 — 5 minutes read
Forfatter Biografi
Hei. Mitt navn er Nicole Sommer. Jeg er en stor fotballentusiast og gjør mye research rundt den enkleste måten å se fotball på TV og online over hele verden.

Gruppe A i VM 2022 i Qatar i detalj

20. november 2022 starter VM i Qatar. Siden 1. april i år vet vi nøyaktig hvordan den innledende runden av turneringen vil se ut, ettersom trekningen for VM-gruppene i 2022 fant sted på denne datoen. Som vanlig skal vertene konkurrere i gruppe A. Som regel regnes han som en logisk utfordrer for runden på seksten på grunn av hjemmefordelen. Det har nesten alltid skjedd tidligere.

I VM i 2022 kan det imidlertid bli annerledes. Qatar har så langt ikke hatt noen suksess i fotballen. Sportslig ville laget trolig ikke ha kvalifisert seg til finalen i sitt eget land. Og motstanderne er farlige fordi de skal være ekstremt motiverte i hver kamp. Bortsett fra det nederlandske landslaget, er det ikke noe stort navn i verdensfotballen. Ecuador og Senegal regnes ikke som favoritter til tittelen.

Og nederlenderen spilte også alt annet overbevisende den siste tiden. Det betyr at disse tre lagene har noe å bevise – noe som kan bli skjebnesvangert for Qatar. Ingen av motstanderne vil gå inn i duellen med vertene for lett.

Analyse av VM-gruppe A 2022

I korte trekk gis noen merknader til forskriften. Billetten til seksten runde vil bli vunnet av lagene som ender på 1. og 2. plass i gruppe A. De to andre lagene er slått ut.

Gruppevinneren skal spille mot laget som endte på 2.-plass i VM-gruppe B 3. desember. Andreplassen spiller mot vinneren av gruppe B én dag senere. England, for eksempel, spiller i dette. The Three Lions regnes som favoritter til førsteplassen i sin egen gruppe. Følgelig bør lagene i gruppe A prøve å nå førsteplassen for å unngå denne vanskelige motstanderen.

Nederland som favoritter i gruppen

Til tross for at nederlandsk fotball ikke har vært der den ser seg selv på flere år, er laget den klare favoritten til gruppen. Bonds-trener Louis van Gaal har tydeligvis for mange verdensklassespillere til rådighet. Eksempler er Frenkie de Jong, Arnaut Danjuma eller de to midtstopperne Matthijs de Ligt samt Nederlands VM-stjerne Virgil van Dijk.

Dette teamet må kunne hevde seg i gruppen. Treneren beviste også i VM i 2014 at han forstår hvordan man skal lede et lag i en slik turnering. Nederlenderen ble nummer tre i Brasil for åtte år siden under van Gaal.

Senegal har det som trengs for å nå runden på seksten

Senegal er sannsynligvis det mest undervurderte VM-laget i 2022 som konkurrerer. For eksempel har de som ikke er kjent med fotball i dybden, sannsynligvis ikke et øye med hvor mange verdensklassespillere som er i trener Aliou Cissés Senegal-tropp.

Edouard Mendy, for eksempel, vokter målet. Forsvarssjef er kaptein Kalidou Koulibaly. På venstre defensive side forsvarer Abdou Fiallo. Og hjertet i offensiven er Senegal-stjernen Sadio Mané, en av de beste spillerne på planeten. Dette laget har derfor definitivt potensial til å overleve gruppe A.

Ecuador som den store ukjente

Kvaliteten på Ecuador er vanskelig å vurdere før finalen. I Ecuadors VM 2022-tropp er det noen spillere som allerede har vakt internasjonal oppmerksomhet. I forsvar, for eksempel, kan trener Gustafo Alfaro stole på Piero Hincapie i midtforsvaret og Pervis Estupiñan. Imidlertid mangler ekte superstjerner som Mané, de Jong eller de Ligt.

På papiret burde derfor amerikanerne faktisk være svakere enn Senegal og Nederland. Men de har fortsatt de nødvendige spillerne til å virkelig skade disse motstanderne på en god dag.

Vertene Qatar er outsidere

Selv forståsegpåere vil trolig slite med å fullt ut navngi de første elleve på det qatarske landslaget. Den mest kjente spilleren er trolig venstrevingen Akram Afif, som har spilt i Spania tidligere. Men selv heller vil trolig slite med å sikre en startplass i de tre andre lagene i gruppe A.

Trener Felix Sanchez ønsker å kompensere for manglende kvalitet i toppen med erfaring i samspillet. Han støtter seg derfor på dannelsen av blokker i nominasjonen. Mange spillere fra Al-Sadd er jevnlig i troppen.

Vårt tips til gruppe A i VM 2022

Vi tror at Nederland og Senegal vil ende på 1.- og 2.-plass i gruppe A i VM i 2022. Vi ser nederlenderne en anelse sterkere enn afrikanerne. Effekttettheten er rett og slett enda høyere enn i Senegal.

Nederland har bredde i verdensklasse. Spillerne har også mer erfaring. Etter vår mening går 3. plass til Ecuador. Vertslandet Qatar vil dessverre bare forbli den siste plassen i gruppen.

Populaere sok

Gruppe A

Om oss    Vilkår og betingelser     Kontakt oss