Verdensmesterskap
Fr 20:00
Verdensmesterskap
Fr 20:00
Verdensmesterskap
1'22'' siden
Verdensmesterskap
1'23'' siden
Verdensmesterskap
2' 7'' siden
De viktigste fotballkampene denne uken fra mandag til torsdag.
De kommende fotballkampene denne helgen fra fredag til søndag.

VM-favoritter 2022 & innsidetips - Hvem blir verdensmester 2022?

Hvem blir verdensmester 2022? Alle favoritter og innsidetips fra VM i Qatar 2022 Kan Frankrike forsvare tittelen? All informasjon?

Favoritter

hvem blir toppscorer vm 2022

vm 2020 favoritter

fotball vm 2022 toppscorer

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Fotballekspert Sist oppdatert: Fredag, 02.Desember 2022 — 12 minutes read
Forfatter Biografi
Hei. Mitt navn er Nicole Sommer. Jeg er en stor fotballentusiast og gjør mye research rundt den enkleste måten å se fotball på TV og online over hele verden.

Toppfavoritter til VM i Qatar 2022 & innsidetips - Hvem blir verdensmester?

Qatar skal arrangere et VM for første gang fra 20. november til 18. desember 2022. Vm i 2022 vil imidlertid ikke bare gå inn i historien av denne grunn.

VM-finalen vil bli avholdt - også en nyhet - om vinteren i stedet for de vanlige sommermånedene. Årsaken til dette er den høye temperaturen i ørkenstaten på den arabiske halvøy. I tillegg til utsettelsen av VM, er det kjøleteknologi og klimaanlegg på stadionene for å takle de høye temperaturene. I tillegg fant Euro 2021 sted bare ett år tidligere på grunn av COVID-19-pandemien.

Her tar vi for oss alle VM-favoritter og innsidetips under finalen i Qatar. Hvilke VM-lag er blant de største favorittene til tittelen? Hvem kan overraske som outsider? Og viktigst av alt: Hvem blir verdensmester i 2022 i turneringen i Persiabukta? Alt om regjerende mester Frankrike og dets etterfølgerkandidater.

?? Frankrike: Regjerende mester og VM-favoritt nr. 1?

Som regjerende mestere går det franske landslaget inn i verdenscuprennet som en av de største favorittene. Etter bare å ha blitt nummer to i EURO 2016 i sitt eget land, vant Equipe Tricolore den velfortjente andre verdensmesterskapstittelen to år senere i verdensmesterskapet i Russland i 2018.

Den franske VM-troppen 2022 har mange superstjerner å tilby og har en markedsverdi på over en milliard euro. Den største stjernen på det franske landslaget er selvfølgelig den lynraske angriperen Kylian Mbappé, som bare er 23 år gammel i VM-finalen, men allerede har vunnet en rekke nasjonale og internasjonale titler.

Spillere som Antoine Griezmann, N? Golo Kanté eller Raphael Varane er enda mer erfarne og kan videreføre mye av sin erfaring til de unge franske lagspillerne, som alle er under kontrakt med europeiske toppklubber. Sjansene er gode for at Frankrike tar seg til VM-finalen også denne gangen.

I EM i 2021 skuffet imidlertid den regjerende verdensmesteren og måtte reise hjem etter knockout-nederlaget mot Sveits.

?? Brasil med Neymar nesten automatisk VM 2022 favoritt

Når du snakker om toppfavoritter til et VM, kan du ikke ignorere navnet Brasil. Selecao er det eneste landslaget i verden som har kvalifisert seg til hver VM-finale så langt. Med totalt fem VM-titler er Brasil også rekordvinner.

Under VM i Qatar i 2022 er det imidlertid allerede for nøyaktig 20 år siden det brasilianske landslaget sist klarte å løfte VM-trofeet. Forrige gang dette var tilfelle var i 2002 under VM i Japan og Sør-Korea, de andre titlene går tilbake til 1958, 1962, 1970 og 1994.

Det store håpet til det brasilianske landslaget er selvfølgelig nok en gang Brasils VM-stjerne 2022 Neymar, som fortsatt mangler en stor tittel med landslaget. Så langt har gullmedaljen i OL i 2016 vært hans største suksess i Brasil-trøya.

Med Roberto Firmino, Gabriel Jesus, Casemiro, Fabinho eller Marquinhos, blant andre, har Selecao mange andre toppstjerner å tilby. Med Alisson Becker i mål har det brasilianske landslaget også en utfordrer til den beste keeperen i VM i 2022 i sine rekker.

??????? Vil VM-favoritten England endelig vinne tittelen?

Siden 1966 har engelske fotballfans ventet spent på neste VM-tittel. Under mottoet «It's coming home» var det allerede stor eufori under VM i 2018 (4. plass) og i EM i 2021 under lagsjef Gareth Southgate, men Three Lions måtte innrømme nederlag i finalen mot Italia på straffer.

Mens engelskmennene stort sett var å finne i den utvidede sirkelen av favoritter i tidligere finaler, er de denne gangen blant de absolutte toppfavorittene til seier. VM 2018 Toppscorer og kaptein Harry Kane bør også sørge for de nødvendige målene for det engelske landslaget i Qatar. Han har sjansen til å bli den første spilleren til å vinne Gullstøvelen en gang til og også bli toppscorer under VM i Qatar i 2022.

Alle spillerne fra Englands VM 2022-tropp er under kontrakt med europeiske toppklubber og har fortsatt den beste fotballalderen foran seg. Disse inkluderer Raheem Sterling, Buyako Saka, Declan Rice, Mason Mount og Jadon Sancho. Vil England komme seg til VM-semifinalen i 2022 igjen og kanskje til og med hente hjem den etterlengtede tittelen til slutt?

?? VM-favoritt Tyskland til å gjøre det godt igjen

Selv om det tyske landslaget skuffet i VM i 2018 og, som regjerende mestere den gangen, måtte reise hjem etter den innledende runden, er DFB-laget igjen en av favorittene under VM i Qatar i 2022.

Utslagsrunden i EURO 2020 endrer ikke dette. Laget til DFBs landslagstrener Hansi Flick er og forblir et turneringslag og har absolutt kvaliteten til å nå veldig langt i finalen.

Dagens beste utøvere er Kai Havertz, Leroy Sané, Timo Werner, Serge Gnabry, Leon Goretzka og Joshua Kimmich. Jamal Musiala, som også er kandidat til VM i 2022 beste unge spiller, kan også være en av de nye pilarene i DFB. For kaptein og fast keeper Manuel Neuer kan VM i 2022 bli den siste store turneringen med det tyske landslaget.

Ved neste finale, Euro 2024 i Tyskland, ville Neuer allerede være 38 år gammel. Det kan imidlertid ikke utelukkes at VM-vinneren fra 2014 vil ta turneringen i sitt eget land med seg som det siste høydepunktet i fotballkarrieren. Det som imidlertid er sikkert, er at tyskerne ikke vil bli tilgitt for å ha gått glipp av VM-runden på seksten igjen.

?? Vil Argentina også vinne VM-tittelen etter Copa America?

Etter 1978 og 1986, vil det argentinske landslaget klare å vinne VM-tittelen for tredje gang i historien under VM i 2022? Hvis det går etter VM 2022-spill, er Argentina igjen å regne blant favorittene. Tross alt sikret "La Albiceleste" en tittel i Copa America 2021 for første gang siden 1993.

For superstjernen Lionel Messi, som allerede er 35 år gammel i finalen, vil finalen i Qatar trolig være siste sjanse til å legge til en VM-tittel i sin ekstremt vellykkede karriere.

Selvfølgelig satser visemesteren i 2014 alt på sin beste stjerne - men med Paulo Dybala, Lautaro Martinez, Angel di Maria eller Rodrigo de Paul er offensiven på det argentinske landslaget spesielt imponerende.

?? VM 2022 favoritt Spania tilbake til gammel styrke?

Bookmakerne og mange fotballfans ser også det spanske landslaget som en favoritt av verdensmesterskapet i 2022. I den siste VM-finalen ble Furia Roja slått ut mot vertene Russland i andre runde på straffer, da EURO var i semifinalen mot den senere europamesteren Italia. Likevel må du regne med Furia Roja på grunn av den høye kvaliteten i Spanias VM 2022-tropp.

I tillegg til erfarne spillere som Sergio Busquets eller Koke, inneholder det spanske landslaget mange kommende supestjerner. Disse inkluderer toppspillerne Pedri, Rodri eller Ferran Torres, som alle kan håpe på mange minutter i Spania-trøya.

Storhetstiden i årene 2008 til 2012 ser ut til å være over for Spania, så det gjenstår å se i hvilken grad Furia Roja kan leve opp til rollen som favoritt.

?? Belgia er fortsatt tidenes hemmelige favoritt til VM

Belgia har lenge vært blant de store favorittene til fotballfinaler, og i VM i 2018 kunne Hazard & Co feire den største suksessen i fotballhistorien med tredjeplass. Vil det i det hele tatt være nok for toppen i 2022? Under EURO 2020 mislyktes Belgia som kjent i EM-kvartfinalen mot Italia.

Bærebjelkene Kevin de Bruyne (kan også bli den beste spilleren i VM i 2022), Eden Hazard og broren Thorgan eller stjernespissen Romelu Lukaku var alle der i 2021 og vil helt sikkert gjøre alt for å skape sensasjon i VM i 2022. En blanding av mange erfarne og unge spillere i Belgias VM-tropp kan utgjøre hele forskjellen i denne finalen hvis alle leverer sine vanlige toppprestasjoner.

?? Nederland som et overraskelseslag?

Hvis du snakker om innsidetips og mulige overraskelseslag under VM i Qatar i 2022, må du også nevne Nederland. I likhet med Italia klarte ikke «Oranje» å kvalifisere seg til VM i 2018, men da viste det nederlandske landslaget sterke prestasjoner - men med unntak av EURO 2020, hvor de ble slått ut i andre runde etter et 2-0-tap mot Tsjekkia.

Troppen rundt superstjerner som kaptein Virgil van Dijk, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij, Donyell Malen, Memphis Depay og Georginio Wijnaldum sier imidlertid sitt.

Vm-toeren fra 2010 venter spent på sin første VM-tittel, og ved hjelp av sterke prestasjoner kombinert med litt flaks kan tiden endelig komme for Nederland i det ekstraordinære vinter-VM i Qatar. VM-kvartfinalen i 2022 bør definitivt være mulig for Oranjes.

?? Portugal reiser til Qatar som hemmelig favoritt

Vil superstjernen Cristiano Ronaldo fortsatt vinne den manglende VM-tittelen på det portugisiske landslaget på den muligens nært forestående slutten av karrieren? For europamesterne i 2016 var EURO 2021 over i sekstenrunden mot Belgia, men laget til lagsjef Fernando Santos er en av de hemmelige favorittene til seier i finalen i Qatar.

Spørsmålet om "Hvorfor?" kan lett besvares med en titt på den portugisiske troppen. For i tillegg til Euro 2021-toppscorer CR7, er det mange andre toppspillere i Portugals tropp. Disse inkluderer Bruno Fernandes, Joao Felix, Ruben Dias, Bernardo Silva, Diogo Jota og Ruben Neves.

Det portugisiske landslaget er derfor også å forvente under VM i Qatar. Den første VM-tittelen for Portugal i fotballhistorien ville vært en sensasjon, men med litt flaks virker det alt annet enn utopisk.

Hvordan favorittene og innsidetipsene presterer i finalerunden er oppsummert i VM 2022-resultatene, hvor du også finner alle tabellene i gruppene.

Populaere sok

Favoritter

hvem blir toppscorer vm 2022

vm 2020 favoritter

fotball vm 2022 toppscorer

Om oss    Vilkår og betingelser     Kontakt oss