Verdensmesterskap
Fr 20:00
Verdensmesterskap
Fr 20:00
Verdensmesterskap
1'30'' siden
Verdensmesterskap
1'31'' siden
Verdensmesterskap
2'15'' siden
De viktigste fotballkampene denne uken fra mandag til torsdag.
De kommende fotballkampene denne helgen fra fredag til søndag.

Beste keeper-VM 2022 - Favorittene til den beste keeperen

Hvem vil vinne prisen for turneringens beste keeper under VM i Qatar i 2022? Toppfavoritter til keeperen i finalen 2022 ?.

Beste keeper

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Fotballekspert Sist oppdatert: Fredag, 02.Desember 2022 — 6 minutes read
Forfatter Biografi
Hei. Mitt navn er Nicole Sommer. Jeg er en stor fotballentusiast og gjør mye research rundt den enkleste måten å se fotball på TV og online over hele verden.

Hvem blir den beste keeperen i VM i 2022?

Når fotball-VM 2022 finner sted i Qatar fra 20. november til 18. desember 2022, vil fotballfans igjen se til de store stjernene som Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Harry Kane og Kylian Mbappé.

Keepere forsvinner så ofte i bakgrunnen i store finaler, men det er de som kan holde laget sitt i spillet med sine førsteklasses parader. Når det gjelder utslagsfasen av VM i 2022, kan de bli en stor stjerne i straffesparkkonkurransen senest.

Men hvilken keeper klarer å spille seg inn i rampelyset under VM i Qatar og blir til slutt kåret til turneringens beste keeper? På denne siden introduserer vi deg for våre fem toppfavoritter for Golden Glove.

Alisson Becker - Brasil??

Det brasilianske landslaget er en av bookmakernes største favoritter på VM-spill i 2022, og det er derfor ikke overraskende at deres nummer 1 i mål Alisson Becker må nevnes som en kandidat til turneringens beste keeper.

Den vanlige keeperen til Liverpool FC deltok i et VM med Selecao for første gang i VM i 2018 og viste også flotte parader der, men måtte innrømme nederlag i kvartfinalen Belgia med 2:1.

Skulle Brasil gjøre det bedre i finalen i Qatar og kanskje til og med nå VM-finalen i 2022, så er Alisson Becker en het utfordrer til prisen som turneringens beste keeper.

Hugo Lloris - Frankrike ??

Tottenham-keeper Hugo Lloris vil konkurrere med det franske landslaget som regjerende mestere under VM i Qatar i 2022. I Russland, med sine strålende parader, spilte han en betydelig rolle i Frankrikes andre VM-tittel etter 1998. Med godt over 100 landskamper er Lloris ikke bare rekordmålvakt for "Les Bleus", men har også vært kaptein for laget sitt siden Euro 2012.

For Lloris, som fyller 35 år i VM-finalen, kan turneringen i Qatar bli den siste store begivenheten. Totalt deltok han i hele syv store arrangementer i Frankrike-trøya, inkludert fire verdensmesterskap og tre EM.

Hans første store turnering var VM i Sør-Afrika i 2010, men det var stor uenighet med daværende hovedtrener Raymond Domenech og Equipe Tricolore måtte reise hjem etter den innledende runden.

Thibaut Courtois - Belgia ??

Når det gjelder spørsmålet om den beste keeperen i VM, er Thibaut Courtois nåværende tittelholder. Nummer 1 på det belgiske landslaget vant prisen som den beste keeperen i turneringen ved verdensmesterskapet i Russland i 2018. Til slutt gikk de røde djevlene glipp av å nå finalen, men klarte å vinne 2-0 mot England i kampen om 3.-plassen. På syv kamper slapp Courtois bare inn fire mål.

Etter at Belgia også er en av favorittene til VM-finalen i Qatar i 2022, er den faste keeperen Thibaut Courtois igjen en av de heteste utfordrerne til tittelen beste keeper i VM i 2022. Den 30 år gamle keeperen har voktet det belgiske landslagets mål siden han var 19.

På klubbnivå har verdenskeeperen fra 2018 allerede feiret en rekke suksesser med ulike toppklubber. Med Atletico Madrid ble han kronet spansk mester, cupvinner og Europa League-vinner, med Chelsea vant han Premier League to ganger og FA-cupen en gang. Med sin nåværende klubb Real Madrid vant den 1,99 meter høye keeperen også det spanske mesterskapet og ble klubbverdensmester i 2018.

Manuel Neuer - Tyskland ??

Den mangeårige DFB-landslagskeeperen Manuel Neuer har vært nummer 1 målscorer for det tyske landslaget siden VM i 2010. DFB- og Bayern-kapteinen har lenge vært en av de beste keeperne i verden.

Under VM i Qatar i 2022 skal derfor Neuer vokte målet til det tyske landslaget. Fremfor alt skiller hans lekne kvalitet med foten på ballen årets flere verdensmålvakt, men også på linjen viser keeperen igjen og igjen en utrolig respons.

I likhet med Lloris kan Manuel Neuer være i en tysk VM-tropp for siste gang i finalen i Qatar. Født i Gelsenkirchen, er han allerede 36 år gammel i VM i 2022 og kan da henge opp fotballskoene på landslaget. Men det er også godt mulig at den mange Champions League-vinneren vil konkurrere om Euro 2024 i Tyskland som det siste store høydepunktet i fotballkarrieren.

Unai Simon - Spania??

Sist, men ikke minst, inkluderer vi også den spanske landslagskeeperen Unai Simon i listen over favoritter til den beste keeperen i VM i 2022. Etterfølgeren til keeperlegenden Iker Casillas og David de Gea har så langt blitt nektet stor suksess i Spania-trøya.

Nummer 1 av Athletic Bilbao var ombord for første gang på Euro 2021 på et stort arrangement med Furia Roja, men vakte oppmerksomhet der med noen feil. Det var imidlertid bare i semifinalen etter et nederlag i straffesparkkonkurransen mot Italia.

Også i VM 2022 må du regne med Spania igjen. Hvis Unai klarer å forbli feilfri denne gangen og være der for Furia Roja i de avgjørende øyeblikkene som straffesparkkonkurransen, kan han muligens ende opp med å krone seg VM-vinner for første gang i karrieren (se Spanias VM 2022-tropp her).

Andre priser som skal deles ut under VM i 2022:

Populaere sok

Beste keeper

Om oss    Vilkår og betingelser     Kontakt oss