Verdensmesterskap
Fr 20:00
Verdensmesterskap
Fr 20:00
Verdensmesterskap
1'21'' siden
Verdensmesterskap
1'22'' siden
Verdensmesterskap
2' 6'' siden
De viktigste fotballkampene denne uken fra mandag til torsdag.
De kommende fotballkampene denne helgen fra fredag til søndag.

VM-åpningskamp 2022 - Informasjon om VM-åpningskampen 20.11.

Alt om VM-åpningskampen 2022 den November 20 på al-Bayt Stadium i al-Chaur Dato Tid Informasjon om åpningsseremonien Odds?.

Åpningskamp

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Fotballekspert Sist oppdatert: Fredag, 02.Desember 2022 — 7 minutes read
Forfatter Biografi
Hei. Mitt navn er Nicole Sommer. Jeg er en stor fotballentusiast og gjør mye research rundt den enkleste måten å se fotball på TV og online over hele verden.

VM-åpningskamp 20. november 2022

I de fleste år er 20. november bare en dag på senhøsten. I 2022 er dette imidlertid annerledes: På denne datoen vil åpningskampen i VM i 2022 finne sted i Qatar.

For første gang ruller ballen så sent i kalenderen som en del av en siste runde i et VM. Sommertemperaturene i Qatar ville vært urimelige. Bare derfor blir VM-åpningskampen i 2022 historisk. Men det er andre argumenter som peker på et uforglemmelig spill. Her er alt du trenger å vite om VM-åpningskampen Qatar mot Ecuador.

VM-åpningskamp

Alle tider i henhold til tysk tid (CET)

Når vil åpningskampen i VM i 2022 finne sted?

Som nevnt spilles VM-åpningskampen i Qatar 20. november 2022, midt i julesesongen. Kampen mellom Qatar og Ecuador har avspark klokken 17.00 norsk tid.

Åpningskampen ble fremskyndet av FIFA en dag tre måneder før turneringsstart for å garantere vertene Qatar en eksklusiv åpningskamp. Tidligere var det planlagt at dette skulle finne sted 21. november kl. 17.00 tysk tid, men før det ville to andre kamper være fullført og turneringen ville ha blitt åpnet av en annen kamp klokken 11.

Men siden VM i Tyskland i 2006 har det vært en regel om at verten kan spille åpningskampen, kampen mellom Qatar og Ecuador vil nå finne sted en dag tidligere. Qatars motstander, Ecuador, ble bestemt etter gruppetrekningen i VM 2022 1.

Hvor skal VM-åpningen 2022 spilles?

Arenaen for åpningskampen i VM i 2022 er trolig bare kjent for svært få. Den qatarske byen al-Khaur, ofte referert til som al-Khor, ble valgt som arena for VM-åpningen. Åpningsseremonien og den første kampen i 2022-finalen vil finne sted på al-Bayt Stadium, som ble bygget spesielt for VM og har totalt 60,000 XNUMX tilskuere.

I tillegg til VM-åpningen vil fem andre gruppekamper samt en åttende, kvart og en VM-semifinale finne sted på al-Bayt stadion. VM-finalen i 2022 vil derimot bli spilt på Lusail Stadium i Lusail City.

Hvilke lag skal spille i VM-åpningskampen 2022?

Siden Qatar ble tildelt VM, har det vært klart at Qatar vil være vertskap for VM-åpningskampen 20. november på al-Bayt Stadium. I henhold til VM-planen for 2022 er Qatar seedet som leder av gruppe A og vil spille i åpningskampen mot laget, som vil bli trukket på posisjon 2. I dette tilfellet var det Ecuador, som nå har gleden av å spille den første kampen i denne turneringen.

Blir det åpningsseremoni for VM 2022?

Ja, som med alle store fotballturneringer, blir det en stor og fargerik åpningsseremoni i oppkjøringen til VM-åpningskampen i 2022. Settingen er al-Bayt Stadium i den qatarske byen al-Chaur. Rundt 60.000 fans vil se åpningsseremonien på stedet på stadion, og millioner av fotballfans over hele verden vil sitte foran TV-en.

Selvfølgelig vil det være kulturell innsikt rundt Qatar som en del av VM 2022-åpningsseremonien, og den offisielle VM-sangen 2022 vil trolig bli presentert live på arenaen.

Spill på VM-åpningskampen i 2022

Med Qatar og Ecuador møtes to lag som ikke er blant de beste lagene av de 32 deltakerne i finalen i Qatar. Likevel venter en spennende kamp 20. november, i hvert fall hvis du ser på de nåværende VM-spillene 2022. Verten Qatar har ventet spent på denne kampen siden den ble tildelt. For første gang går du på den store scenen i et VM, og med Ecuador har du en motstander som ikke ser ut til å være helt uslåelig.

Likevel trenger du en veldig god dag og samtidig en dårlig forestilling fra Ecuador. Online bookmakere tror dette er mulig, men ikke veldig sannsynlig. Ecuador er den klare favoritten, for hvem et tap av poeng definitivt ville være et tilbakeslag, som oddsene til Interwetten, Bet365 eller Tipico også viser. I løpet av VM-åpningskampen i 2022 kan du gi en rekke tips, for eksempel om begge lag scorer, et lag med handikap vinner eller hvor mange mål som vil bli scoret i spillet.

Historien om VM-åpningskamper

Tradisjonelt fullførte verdensmesteren åpningskampen for å takle tittelforsvarsprosjektet. En endring var nødvendig fordi mesteren ikke automatisk har kvalifisert seg siden VM i 2002. Tyskland fortsatte nesten tradisjonen: DFB-laget nådde VM-finalen i 2002 og ble seedet som vert for neste finalerunde for åpningskampen.

Den første virkelige åpningskampen (uten en andre kamp samtidig) fant sted på verdensmesterskapet i 1966 i England. Det var imidlertid ikke en skikkelig hit: Uruguay og vertene skilte målløse. Nysgjerrig: De tre neste åpningskampene i VM endte også 0-0.

Siden den gang har kampene hatt rykte om at mål er mangelvare. Dette bildet er ikke helt feil, selv om det ikke var noen slik negativ serie igjen. 5:0 av russerne over Saudi-Arabia i 2018 eller 4:2 av tyskerne over Costa Rica var heller unntaket.

Hvilke lag spilte flest VM-åpningskamper?

Det siste elementet på listen ovenfor betydde dårlige nyheter, spesielt for Mexico: Ingen land har deltatt i en VM-åpningskamp oftere enn den sentralamerikanske staten - nøyaktig fem ganger.

Det var nesten alltid trekningen som ga meksikanerne rett til å konkurrere i det første spillet. Laget ble aldri verdensmester. Landet var vertskap for finalen i 1970 og 1986. Bare i det første tilfellet spilte det imidlertid i åpningskampen.

Tyskland og Brasil følger på andreplass: Begge spilte fire ganger hver i åpningskamper. De mest vellykkede deltakerne i åpningskamper, bortsett fra mesterne England i 1966, var de to søramerikanske fotballgigantene Brasil og Argentina.

Selecao kom til finalen i 1998. Albiceleste nådde finalen åtte år tidligere. Men begge måtte innrømme nederlag her.

Populaere sok

Åpningskamp

Om oss    Vilkår og betingelser     Kontakt oss