Verdensmesterskap
Fr 20:00
Verdensmesterskap
Fr 20:00
Verdensmesterskap
1'32'' siden
Verdensmesterskap
1'33'' siden
Verdensmesterskap
2'17'' siden

Spenningen stiger

Spenningen stiger: Disse lagene har de beste sjansene i VM i Qatar

Fotball er det vakreste i verden og om noen dager er det tid, 32 lag kjemper om den ettertraktede fotballkronen for første gang i vinter.

/assets/nicole-sommer.jpg
Nicole Sommer - Fotballekspert Sist oppdatert: Fredag, 02.Desember 2022 — 8 minutes read
Forfatter Biografi
Hei. Mitt navn er Nicole Sommer. Jeg er en stor fotballentusiast og gjør mye research rundt den enkleste måten å se fotball på TV og online over hele verden.

Spenningen stiger: Disse lagene har de beste sjansene i VM i Qatar

Fotball er det vakreste i verden og om noen dager er det tid, 32 lag kjemper om den ettertraktede fotballkronen for første gang i vinter. Spenningen stiger og spørsmålet med alle spørsmål er: Hvilket lag vinner World Cup 2022 i år og tar med seg trofeet hjem? Det er utallige lag som har det som skal til for å riste opp hele finalen.

Skyter Mbappé franskmennene sine for å forsvare tittelen, eller er Cristiano Ronaldo drivkraften bak portugiseren, slik han var i 2016, og vil endelig krone sin suksessrike karriere med verdenstittelen? Vi spurte oss også hvem som ville vinne den store tittelen og i denne artikkelen ser vi på noen av toppfavorittene til fotballtronen.

Brasil: Det søramerikanske kraftsenteret

Brasil regnes som det søramerikanske kraftsenteret og er en av verdens mest suksessrike fotballnasjoner. Så langt har Selecao vunnet verdenscuppen fem ganger, noe som gjør dem til rekordverdensmestere. Brasil bør også være en seriøs utfordrer til tittelen i det kommende verdensmesterskapet i Qatar. Brasilianerne har et stort antall toppspillere som er hjemme i de beste europeiske klubbene.

Med Neymar, Gabriel Jesus og Antony er det tre spillere i frontlinjen som kan forme et spill som individualister. Brasilianerne er også sterke i defensiven med spillere som Marquinhos og Militao. Det brasilianske landslaget har imidlertid skuffet flere ganger de siste årene.

De tapte mot Argentina i finalen i Copa America 2021 og måtte også ta til takke med kvartfinalen ved verdensmesterskapet i 2018 i Russland. Likevel er Brasil en av favorittene til det kommende verdensmesterskapet og forventningene til Selecao er høye.

Tyskland, turneringslaget

Tyskland er et av lagene som helt sikkert ønsker å si noe om det kommende verdensmesterskapet i Qatar. Hansi Flicks lag har vært et av de beste turneringslagene i årevis, selv om de ikke har bevist det i de to siste store konkurransene. Likevel ønsker tyskerne å angripe igjen i det kommende VM og spille om fotballkrona i toppen.

Etter de siste svake prestasjonene under Joachim Löw kunne laget hente ny energi gjennom trenerskiftet. Hans Flick brakte den ønskede suksessen med en gang, han kommer med mye erfaring og var allerede assistenttrener da tittelen ble vunnet i 2014. Imidlertid må laget også løse noen problemer før de kan presse seg selv til det ytterste.

For det første ER ikke sentralforsvaret lenger det mest stabile og pålitelige i verden. I tillegg må laget fortsatt jobbe med å utnytte sjansene sine for å kunne overleve mot den sterke konkurransen. skulle du likevel alltid ha laget på listen, tilhører de også gruppen av favoritter, som i enhver turnering.

Argentina: Lionel Messi og Co.

Laget rundt Lionel Messi regnes som en av favorittene til det kommende VM i Qatar. I årevis har Albiceleste spilt overbevisende og konsekvent på et høyt nivå. I fjor nådde laget finalen i Copa América, hvor de sikret tittelen med en 1-0-seier over Brasil.

Argentina var også en av de største favorittene i forrige VM i Brasil, men ble slått ut i andre runde på dramatiske 3:4 mot Frankrike. Denne gangen skal det gå bedre for laget til trener Lionel Scaloni.

Argentinerne har mye kvalitet og erfaring og er godt opptatt i alle posisjoner. Spesielt Lionel Messi er en spiller som kan bestemme hver kamp med sine individuelle handlinger. Hvis Albiceleste presterer bra, har de en god sjanse til å vinne tittelen i Qatar.

Frankrike: Verdensmesteren ber om dans

Frankrike er regjerende verdensmester og laget går inn i VM med et bredt bryst. De siste årene har franskmennene bevist gang på gang i store turneringer at de er blant de beste lagene i verden. Under VM i Russland i 2018 var franskmennene ikke bare fysisk, men også lekent overlegne og fortjente å vinne.

Dessverre klarte de ikke å kalle opp sin verdensklasse i EM 2021 og mislyktes i andre runde mot sveitserne. Likevel er laget til trener Didier Deschamps et av de beste lagene. Det franske laget er godt bemannet og har mye kvalitet på alle områder av feltet. Forsvaret er sterkt, midtbanespillerne er teknisk veldig dyktige og i angrep er Antoine Griezmann og Kylian Mbappé to av verdens beste spillere i toppen.

Hvis franskmennene kan nå sitt fulle potensial, er seier i VM i Qatar mulig. Laget må imidlertid også være i stand til å takle presset fra de regjerende verdensmesterne. Det blir definitivt spennende kamper i VM.

Portugal: Cristiano Ronaldo og hans lagkamerater

Laget rundt superstjernen Cristiano Ronaldo har mye erfaring og kvalitet på alle områder av banen. Portugiseren har allerede vunnet EM i 2016 og vil også være en seriøs kandidat til tittelen i VM i 2022. Ronaldo er selvfølgelig hovedgrunnen til at Portugal har en så lovende sjanse til å lykkes i VM i Qatar.

Den 37 år gamle spissen er fortsatt en av de beste fotballspillerne og vil gjøre alt han kan for å gi landet sitt tittelen i VM. Med sin erfaring og kvalitet kan Ronaldo avgjøre hver kamp og vil score noen mål igjen i VM i 2022. Men Portugal er selvfølgelig ikke bare avhengig av Ronaldo, men har en hel rekke andre spillere i toppklasse.

For eksempel er Bernardo Silva, Joao Felix eller Ruben Dias spillere i en klasse for seg, som allerede har feiret stor suksess de siste årene. Erfarne spillere som Mario Rui, William Carvalho eller Rui Patricio er også en del av den portugisiske troppen og gir den nødvendige erfaringen og kvaliteten.

Konklusjon: Det gjenstår å se

For alle fotballfans er VM i Qatar en stor begivenhet som de liker å følge live. Spenningen øker, for snart blir det klart hvilket lag som vil fremstå som verdensmestere. Vi har allerede noen favoritter i tankene og er spente på hva VM vil tilby oss.

Men du bør aldri miste underdogs av syne. For ofte er det nettopp disse lagene som gir en overraskelse til slutt. Vi gleder oss definitivt til mange spennende og underholdende fotballkamper!

Om oss    Vilkår og betingelser     Kontakt oss